Često ne razmišljamo o privatnim investitorima za nekretnine kao o javnim službenicima. Uprkos tome, kroz izgradnju i upravljanje raznovrsnim stambenim i poslovnim nekretninama, oni grade temeljnu društvenu i privrednu infrastrukturu. Dana Holdings, filijala multinacionalne korporacije BK Grupa, pruža tu vrstu javnih usluga već nekoliko decenija.

Dana Holdings je velika nagrađivana kompanija za razvoj nekretnina, koja je završila više od 1.000 projekata koji se prostiru na više od 10 miliona kvadratnih milja. Pod rukovodstvom Bogoljuba Karića, Dana Holdings je bila instrument za razvoj novih generacija urbanističkih objekata koji su postali sigurne i zdrave stambene jedinice za bezbroj stanovnika i zapošljavanje za desetine hiljada ljudi širom sveta.

Ali to nije običan posao, ni na koji način. Koliko moćnika priznaje uticaj Pikasa na njihove poslovne poduhvate vredne više milijardi dolara?

Kreativnost – Kamen temeljac solidnog privrednog rasta

Bogoljub Karić je jedinstven među industrijalcima svoje generacije, jer prepoznaje vrednost razmišljanja iz drugačijeg ugla i intelektualne radoznalosti. Njegova ideja o imenovanju stambenih kompleksa po proslavljenim umetnicima bila je zasnovana na njegovom neprekidnom porivu da se “razmišlja izvan okvira”, nadahnjuje one koji žive u tim stambenim jedinicama da neguju sopstvenu kreativnost i da budu pod uticajem rada onih koji misle unapred. On je nazvao pet zgrada u svom kompleksu od 5 miliona kvadratnih metara po legendarnim umetnicima i kompozitorima, uključujući Rembranta, Pikasa i Mocarta.

Gospodin Karić je ovu filozofiju ugradio u svoje vlastite poslovne napore i prihvatio je meru kojom će se porodicama u Srbiji omogućiti pristupačno stanovanje. “Bilo da se poslovanje naših partnera zasniva na proizvodnji, telekomunikacijama, finansijama ili bilo kojoj drugoj industriji, dajemo im podršku, ali i slobodu da budu kreativni. Na taj način pomažemo da se svet menja, jedan po jedan projekat”, rekao je.

Comments are closed.